Adaugarea efectelor de animatie si a efectelor de tranzitie

Se pot aplica efecte de animatie, efecte speciale de imagine sau sunet textelor, reprezentarilor grafice, diagramelor si altor obiecte din diapozitive, pentru a atrage atentia asupra punctelor importante si pentru a spori interesul pentru prezentare.

  1.Aplicarea unui efect de animatie standard unui element:

-se selecteaza textul sau obiectul care se doreste a fi animat;

-din fila Animatii -grupul Animatii- lista Animare, se selecteaza un efect de animatie din lista de efecte predefinite.

Se pot aplica oricate efecte de animatie obiectelor dintr-un diapozitiv, cu conditia sa nu ingreuneze prezentarea. Pentru a reda animatia asociata obiectului ales se alege din fila Animatii- grupul Examinare – butonul Examinare.

 2.Aplicarea unui efect de animatie particularizat unui element:

-se selecteaza textul sau obiectul;

-din fila Animatii -grupul Animatii –butonul Animatie particularizata. Se va deschide panoul cu acelasi nume in partea dreapta a ferestrei, in care se executa click pe Adaugare efect, apoi se alege una sau mai multe din variantele urmatoare: efecte din grupul Intrare pentru intrarea cu efect a textului sau obiectului dorit; efecte din grupul Accent pentru a adauga un efect de marire/micsorare, rotire unui text sau unui obiect; efecte din grupul Iesire pentru a adauga unui text sau unui obiect un efect de iesire din diapozitiv; efecte din grupul Cai de miscare pentru a adauga un efect care face ca textul sau obiectul sa se deplaseze in diapozitiv pe anumite directii, cai.

 3.Eliminarea efectelor de animatie

-in modul de vizualizare Normal, se selecteaza obiectul al carui efect atasat se doreste a fi eliminat;

-din fila Animatii- grupul Animatii- buton Animatie particularizata, se deschide panoul de activitati corespunzator  unde se da click pe butonul Eliminare.

4.Tranzitiile intre diapozitive sunt efecte asemanatoare animatiilor, care se lanseaza in vizualizarea Expunere diapozitive , atunci cand se trece de la un diapozitiv la altul. Se poate controla viteza fiecarui efect de tranzitie intre diapozitive si se pot adauga sunete. Microsoft Office PowerPoint 2007 ofera multe tipuri diferite de tranzitii intre diapozitive. Aplicarea efectelor de tranzitii in prezentare se face cu ajutorul filei Animatii -grupul Tranzitie la acest diapozitiv.

Aplicarea unui efect de tranzitie unui diapozitiv  se realizeaza astfel:

-se selecteaza diapozitivul pentru care se doreste adaugarea un efect de tranzitie;

-din fila Animatii- grupul Tranzitie la acest diapozitiv, clic pe unul din efectele vizibile, sau pe altul din galeria de efecte existente, deschisa prin clic pe butonul Mai multe.

-daca se doreste aplicarea efectului de tranzitie tuturor diapozitivelor se foloseste butonul Se aplica tuturor . Se seteaza viteza de tranzitie din lista care se deschide prin clic pe lista Viteza de tranzitie, se seteaza un tip de sunet din lista Sunet de tranzitie care sa insoteasca tranzitia, se stabileste metoda de trecere de la un diapozitiv la altul in cadrul prezentarii: metoda automata sau cu ajutorul mouse-ului, sau amandoua, folosind variantele din Avansare diapozitiv.

5.Eliminarea unui efect de tranzitie asociat unui diapozitiv

-se selecteaza diapozitivul al carui efect de tranzitie se doreste a fi eliminat;

-se selecteaza Fara tranzitie din galeria de efecte de tranzitii.

6.Inregistrarea temporizarii in timpul repetitiilor

Pentru a fi siguri ca va incadrati in timpul alocat pentru sustinerea prezentarii, puteti sa va inregistrati timpi pentru fiecare diapozitiv din prezentare, astfel:

-se stabileste tipul de vizualizare Sortare diapozitive: in fila Vizualizare – grupul Vizualizari prezentari – clic pe butonul Sortare diapozitive;

-se porneste expunerea in modul repetitie: in fila Expunere diapozitive grupul Configurare – clic pe Programarea repetitiilor pentru a inregistra un anumit timp de expunere pentru fiecare diapozitiv, respectiv pentru intreaga prezentare.

-va apare bara de instrumente Repetitie , si in caseta Timp diapozitiv incepe sa se cronometreze timpul pentru diapozitivul curent . Caseta contine urmatoarele butoane: Urmatorul, Pauza, Timp diapozitiv, Repetare, Contor al timpului total pentru prezentare;

-se executa clic pe butonul Urmatorul pentru deplasarea la urmatorul diapozitiv;

-aplicatia inregistreaza timpii stabiliti pentru fiecare diapozitiv;

-dupa ultima inregistrare, apare un mesaj care afiseaza timpul total pentru prezentare.

 7.Inserarea unui buton de actiune

Un buton actiune este un buton predefinit care se poate insera in prezentare si pentru care se pot defini hyperlinkuri. Butoanele actiune sunt forme ce reprezinta sageti (dreapta, stanga) si simboluri pentru deplasarea la diapozitivele urmatoare, cele precedente, la primul si ultimul diapozitiv si pentru redarea filmelor si a sunetelor. Pentru a insera un buton actiune intr-un diapozitiv se procedeaza astfel:

-din fila Inserare – grupul Ilustratii – clic pe sageata de sub Forme, apoi clic pe un buton actiune din grupul Butoane actiune;

– dupa eliberarea mouse-ului apare caseta de dialog Setari actiune de unde se alege un tip de actiune din lista Hyperlink catre: si apasa OK.

 Rezolvati