Deschiderea aplicatiei

 

             Cel mai utilizat procesor de texte este Microsoft Word. Acesta este continut in pachetul Microsoft Office, alaturi de Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook, Microsoft Access.

             Procesorul de texte Microsoft Word permite scrierea, editarea si tiparirea documentelor text. Aspectul textului este controlat prin schimbarea fontului, stilului, marimilor caracterelor, prin setarea distantei dintre randuri, a tabulatoriilor si a marginilor. Deosebit de importanta este functia acestui editor de verificare ortografica si gramaticala a textului.

Pentru lansarea aplicatiei se foloseste una din optiunile:

-click pe START-ALL PROGRAMS-MICROSOFT OFFICE- MICROSOFT OFFICE WORD 2007;

-dublu click pe shortcut-ul Word de pe desktop.

                Deschiderea unui document existent se realizeaza alegand Buton Office, Deschidere sau prin clic pe numele lui daca acesta apare in lista Documente recente.

                Crearea unui document nou se realizeaza prin alegerea Buton Office, Nou, Document necompletat , Creare. Va aparea o nouă fereastră Word cu un document format dintr- o singura pagina.

                Salvarea initiala se realizeaza alegand din Buton Office , Salvare . In fereastra care va aparea, in caseta Salvare cu tipul se alege Document Word. Prin aceasta alegere vor rezulta fisiere cu extensia .docx. Introduceti in caseta Nume fisier ,  numele noului fisier, selectati discul si dosarul in care acesta sa fie salvat si dati clic pe butonul Salvare.

                Inchiderea aplicatiei se realizeaza alegand: Buton Office →Inchidere sau clic pe butonul Close aflat pe bara de titlu.

Pentru acces la fereastra  Ajutor Word se apasa clic pe butonul Ajutor pentru Microsoft Office Word din bara de file  a panglicii sau apasati tasta functionala F1. In urma executarii acestei comenzi, va aparea fereastra Ajutor Word.

 

Deschiderea aplicatiei

Fereastra aplicatiei

 

Lasă un comentariu