Operatii pentru procesarea textului

Prin procesarea unui text se intelege introducerea lui de la tastatura si, ulterior, modificarea prin stergere, adaugarea sau inserarea de caractere, selectarea sau cautarea si inlocuirea rapida a unor secvente de text.

  1. Textul nou se introduce cursiv de la tastatura.
  2. Selectarea textului poate fi facuta cu ajutorul mouse-ului sau cu tastele. Pentru a selecta textul folosind tastatura, se pozitioneaza cursorul la inceputul cuvantului, se tine apasata tasta SHIFT, apoi se muta cursorul cu tastele de pozitionare pe tot parcursul textului de selectat. Cand se ajunge la sfarsitul textului de selectat, se elibereaza tasta SHIFT. Daca se doreste selectarea intregului document se apasa combinatia de taste CTRL+A.
  3. Modificarea textului se poate face caracter cu caracter cu tasta BACKSPACE sau cu tasta DELETE.
  4. Stergerea textului-se selecteaza textul si apoi se apasa tasta DELETE.
  5. Anularea unei comenzi- in cazul in care dorim sa renuntam la efectul ultimei operatii, se realizeaza folosind combinatia CTRL+Z.
  6. Copierea unui text- se selecteaza textul de copiat , se apasa combinatia CTRL+C, se pozitioneaza in locul unde se va insera textul si se apasa combinatia CTRL+V.
  7. Mutarea unui text- se selecteaza textul de mutat, se apasa combinatia CTRL+X, se pozitioneaza in locul unde se va insera textul si se apasa combinatia CTRL+V.
  8. Cautarea unui text

– se apasa combintia CTRL+F sau se alege din fila PORNIRE- GASIRE,

-va aparea fereastra GASIRE SI INLOCUIRE,

-se tasteaza textul de cautat,

-se apasa butonul URMATORUL GASIT.

  1. Inlocuirea unui text cu altul

– se apasa combintia CTRL+F sau se alege din fila PORNIRE- INLOCUIRE,

-va aparea fereastra GASIRE SI INLOCUIRE,

-se tasteaza textul care va fi inlocuit, apoi textul cu care se va face inlocuirea,

-se apasa butonul INLOCUIRE.

10. Inserarea unui simbol special- se realizeaza alegand din fila INSERARE-SIMBOL. Din fereastra aparuta, se alege simbolul cautat si se apasa butonul INSERARE.

REZOLVA