Organizarea textului sub forma de lista

In general, un text in care se face o enumerare este mai usor de interpretat daca prezentarea are forma unei liste. Elementele listei sunt numerotate sau marcate prin diverse simboluri (tipuri de numerotare sau marcatori).Marcarea unui paragraf se refera la plasarea unui caracter sau a unei miniaturi in fata lui.

Alegerea marcatorului se face astfel:

-in fila Pornire, grupul Paragraf, click pe sageata de langa butonul Marcatori pentru a utiliza unul din formatele implicite de marcatori;

-daca se doreste un alt tip de marcator, se executa click pe sageata de langa Marcatori si se alege Definire marcator nou, apoi faceti click pe Simbol sau pe Imagine.

Dupa ce ati creat un element marcat, de fiecare data cand este apasata tasta ENTER se va adauga in mod automat un alt element marcat, pana cand se apasa tasta ENTER de doua ori.

Pentru a crea o lista numerotata se parcurg urmatorii pasi:

– din fila Pornire, in grupul Paragraf, se apasa click pe sageata de langa butonul Numerotare, alegand unul din stilurile de numerotare din lista;

-daca se doreste un alt tip de numerotare, se apasa click pe sageata de langa Numerotare si se alege Definire format de numar nou.

Rezolva

1)Creati un document nou aplicatia4.doc.

2)Editati urmatorul text:

Elevii participanti la olimpiada de informatica:

  1. Marin George
  2. Alexandru Mihai
  3. Ene Sorina
  4. Moraru Andrei

3)Modificati culoarea numarului din lista in verde.

4) Schimbati numerotarea cu un marcator la alegere.

5)Refaceti marcajele alegand cate un caracter-marcator diferit pentru fiecare elev.

6)Particularizati marcatorii folositi, pe fiecare in alt mod.

7)Schimbati marcatorii cu miniaturi.